Šebrovské děti v Radiu Proglas

Ve středu 23. března jsme se spolu s dětmi z dramatického kroužku vypravili do Radia Proglas. Čekala nás nejenom exkurze, ale hlavně natáčení! Čeho?

Křížové cesty očima dětí.

Námi natočenou modlitbu Křížové cesty očima dětí si můžete naladit na vlnách Proglasu (FM 107,5 nebo www.proglas.cz) ve středu 13. dubna v 15 hodin a 10 minut.  Nebo potom na odkaze: https://www.proglas.cz/program/detail-poradu/2022-04-13-15-10-00/, který bude dostupný až po odvysílání.

Jen co jsme se po Vánocích v kroužku setkali, začali jsme se pomalu seznamovat s tématem postní doby, která nás připravuje na Velikonoční svátky. Už jsme věděli, že hlavní postavou Vánoc byl Ježíš, a tak jsme se jej drželi i nyní. Poznávali jsme jeho život plný velkých činů
i jeho křížovou cestu, na které trpěl a zemřel na kříži. Ale poté, třetího dne vstal z mrtvých, abychom si mohli být jisti, že dobro jednou provždy zvítězilo nad zlem. To není pohádka, ale pravda, kterou si připomínáme každou neděli, ale právě i o Velikonocích.

Po několika zkouškách nacvičování textu jsme se předposlední březnovou středu vypravili
do Brna, kde sídlí hlavní redakce Radia Proglas. Ve velkém koncertním sálu už byly pro nás připravené mikrofony. Skvělý zvukař Láďa nám vysvětlil, jak daleko stát od mikrofonu
a pomáhal nám lépe se soustředit na náš výkon. Po natáčení nám ukázal technické zákulisí nahrávací režie. Těch „ťudlíků“ co tam bylo. Páni jo… Poté jsme si měli možnost projít celé rádio a dokonce jsme poznali i vodící fenku Safinku, která na cestách doprovází jednu z redaktorek. Na závěr pak každý dostal na památku drobný dárek.

Námi natočenou modlitbu Křížové cesty očima dětí si můžete naladit na vlnách Proglasu (FM 107,5 nebo www.proglas.cz) ve středu 13. dubna v 15 hodin a 10 minut.  Nebo potom na odkaze: https://www.proglas.cz/program/detail-poradu/2022-04-13-15-10-00/, který bude dostupný až po odvysílání. Text napsala paní Jitka Ingrová.