Jedeme na lyžák, cestou zasněženou…

Tak začíná hymna letošního lyžařského výcvikového kurzu šebrovské školy z „dílny“ paní učitelky Hanky Sležkové. Právě díky ní se uskutečnil náš historicky první třídenní lyžák!

Původně jsme měli namířeno do Ski areálu Hodonín u Kunštátu. Na poslední chvíli jsme kvůli „krizi“ sněhové přikrývky místo změnili na Ski Harusák v Novém Městě na Moravě. Co se nezměnilo, byl náš cíl – naučit lyžovat co nejvíce účastníků kurzu.

K tomu nám pomáhali zkušení certifikovaní instruktoři lyžování se skvělým přístupem k dětem, paní učitelky a lyžující i nelyžující rodiče.

S téměř polovinou dětí, která stála na lyžích poprvé, jsme začínali na malém svahu. Odtud se postupně, po zvládnutí brždění, zastavení a zatáčení na lyžích, děti dostávaly na svah velký. S přestávkami jsme každý den lyžovali asi od půl deváté do půl druhé. Na cestu zpět jsme se mohli posilnit báječnými dobrotami, které nám upekly oslovené maminky (Děkujeme!). Každé odpoledne jsme se vraceli unavení, ale spokojení a natěšení na další lyžařský den…

P.S.: Na konci třetího dne byl náš cíl skutečně splněn – VŠICHNI zvládli dělat krásné obloučky a sjet svah! Takže „za rok zase“ – oprášíme hymnu a znovu ovládneme (snad hojně) zasněženou sjezdovku.