Vánoční vystoupení 16.12.2023

V pátek 16.prosince Víceúčelová hala opět ožila. Konalo se tu Vánoční vystoupení dětí naší mateřské a základní školy spojené s jarmarkem.

Děti z MŠ si pod vedením svých paní učitelek nacvičily pásmo básniček, písníček, rýmovaček i tanečků na téma zima a Vánoce. Vesele tak všechny naladily na vystoupení žáků základní školy, kteří zdramatizovali příběh o narození Ježíška. Obecenstvo zaplnilo celou halu a na konci se nejen přidalo se zpěvem koled, ale hlavně malé herce odměnilo dlouhým potleskem.

Starší žáci se poté přesunuli k jarmarečním stánkům, kde přítomným prodávali vlastnoruční výrobky. Mimo jiné krásné a chutné perníky (které zdobili během dopolední dílničky s paní Hanou Jízdnou), andílky v několika variantách, keramiku, ozdobné tašky, malé i velké svícny (ty vyrobily děti MŠ pod vedením paní Zukalové), sněhuláčky, lucerničky, ozdobené květináče s kvetoucím dárkem ze Zahradnictví U Kopřivů a mnoho dalšího.

Ve foyeru haly se podával čaj a svařené víno a tak tu vznikl neformální prostor ke „vstřebání“ právě zhlédnutého zážitku J. Mluvím snad za všechny, když řeknu, že se akce povedla a již vyhlížíme další…..