Zimní ponožková výprava 2.-3.roč 18.12.2020

Poslední den před prodlouženými vánočními prázdninami se druháci a třeťáci vydali opět provětrat svoje ponožky 🙂 a rozvěsit ptáčkům lojové koule, které si každé z dětí samo vyrobilo v hodině pracovních činností.

Učitelská ponožka zase všechny přivítala a ještě před vstupem do lesa jsme spustili první „běhavou“ hru na téma, jak se cítí zvířátka, když v lese hlučíme. Poté jsme tradičně LOVILI BARVY – hledali jsme v lese barvy a nanášeli je na paletu do Lesního deníku. Tentokrát se nám jich podařilo ulovit samozřejmě mnohem méně než na podzim. Zaměřili jsme se i na HLEDÁNÍ STOP, ale i když panovala zima, po sněhu nebylo ani památky a tak se nám poštěstilo narazit jen na několik stop v blátě.

Když jsme došli až k altánku u Naučné stezky LMB, byl tak akorát čas dát si svačinu a chvilku volné zábavy.

Původně jsme chtěli jít po stopách naší podzimní výpravy a zkontrolovat, jak po čase vypadá domeček – LESNÍ MÍSTO pro ponožku, které jsme v říjnu postavili. Přestože děti již rozvěsily lojové koule naplněné semínky, stále ale měly plné batůžky dobrot i pro ostatní lesní zvířátka. Vydali jsme se tedy k nejbližšímu krmelci, aby svým zavazadlům mohly „ulehčit“. Potom už jsme spěchali zpět do školy, protože tam už možná čekaly dárky od Ježíška…..